U bent hier:  Home > Seminarie
Nederlands | Français | Deutsch

Meeuwen@kust

Seminarie 31 januari 2008

Geen kustgemeente zonder meeuwen. Voor de kustbewoner zijn ze een vertrouwd beeld met een even vertrouwd klinkend gekrijs, voor de toerist is het een ware attractie om de grote vogels te voederen.

Maar meeuwen zorgen soms ook voor ergernis. Opengepikte vuilniszakken, leeggehaalde vuilbakken, gekrijs in de vroege uurtjes. Bij het voederen kunnen de dieren ook al eens brutaal uit de hoek komen. Een voederverbod valt al gauw in dovemansoren.

De ergernis over meeuwen aan de kust lijkt toe te nemen. Sommige burgemeesters noemen het hun ‘grootste probleem’, waar dringend iets moet aan gedaan worden.


Op donderdag 31 januari 2008 organiseerde het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer te Oostende een seminarie over meeuwen aan de Kust.

Met dit seminarie wou het Coördinatiepunt informatie verstrekken over ‘de meeuwen’ aan onze kust, evoluties en de overlast in kaart brengen en oplossingen bekijken om met de knelpunten om te gaan. Hierbij werd vertrokken vanuit de realiteit aan onze kust, maar wordt het thema ook in een bredere context geplaatst.

Meeuwen@kust - Seminarie 31 januari 2008